Michaelas Friskvård

Kurser 2020

Alla kurser 2020

Nya kursstarter i slutet av Mars! 

Se nedan för mer information vilka kurser det gäller och vilka datum. Observera också att vissa kurser har uppehåll vissa dagar. 

Morgonyogan är löpande, men kräver anmälan från gång till gång

_______________________________________________________________

Yogakurs- För styrka och rörlighet- En kurs för dig som vill använda yoga som ett sätt att träna kroppens muskler samt utveckla rörligheten.
Genom asanas (kroppsställningar) tillsammans med medveten andning och närvaro kan vi skapa styrka och smidighet. Vi lägger stor vikt vid att ta hänsyn till kroppens förutsättningar och kursen anpassas så långt som möjligt efter deltagarna. Du kan vara både nybörjare och van yogautövare som vill jobba lite mer fysiskt med kroppen.                                           Torsdagar 18.30-19.15 Nyarpstugan* Antal tillfällen: 8 NY START 26/3 UPPEHÅLL 9 APRIL SAMT 21 MAJ

Pris: 1150 kr                                                           

Mixpass- Yoga, Puls & Styrka -En kurs där vi blandar puls, styrka och yoga. Vi jobbar igenom stora delar av kroppen med gummiband och minibands, framförallt ben. Vi lär känna och försöker hitta den djupare bålmuskulaturen. Kursen är inspirerad av de människor jag möter i mitt jobb som massageterapeut samt genom egna erfarenheter. Vardagen kan ställa mycket krav både psykiskt och fysiskt. Med puls-och styrketräning kan vi tillgodose de fysiologiska behoven och skapa den där sköna trötthetskänslan, och med yogans hjälp öka förståelsen för vår kropp och dess behov samt ge en skön nedvarvning. Syftet är också att kunna ge inspiration till enkla och effektiva övningar att komplettera med i sin egen vardag.
Onsdagar 18.30-19.45 Nyarpstugan Antal tillfällen: NY START 25/3 UPPEHÅLL 8/4 Pris: 1150 kr

Andra säger

”äntligen fått tag på tekniker för den djupa muskulaturen för core och bäckenbotten. Balans mellan andning,styrka och rörlighet”

-Lisa 38 år

”Bra mix bålstabilitet,bäckenbotten,styrka, rörlighet och puls. Bra med Tydliga instruktioner och bra tempo och teknikgenomgångar.

-Pia 41


Yogakurs Lugn– För dig som vill stärka och mjuka upp kroppen med lugnare och mjukare rörelser. Vi ger mer utrymme för andning, avspänning och fler av yogans meditativa redskap. Här finns större möjlighet att anpassa för dig med smärtproblematik eller begränsad rörlighet.
Passar både nybörjare och vana.

Torsdagar 20.00-21.00 Nyarpsstugan Bankeryd Antal tillfällen: 8 med start 26/3 UPPEHÅLL 9/4 SAMT 21/4 Pris: 900 kr

Har hittat bra hjälp att klara livets alla skeden”

– Kristina 66 år

”Jag väljer att gå på lugn yoga, där finns tiden att stressa ner utan att prestera, hämta energi,reflektera över kroppen och själen. Vara fokuserad här och nu. Denna timman varje vecka blir sammantaget en skön vila/återhämtning och inspiration att leva ett lugnare, enklare och härligare liv. Michaela kan verkligen förmedla yoga både teoretiskt och praktiskt.

-Marie 47 år

Yoga för stela män- för dig som är man och är stel i kroppen. Under den här kursen arbetar vi med rörlighet, styrka, balans och kroppsmedvetenhet. Vi väver in medveten andning och avslutar passet med avspänning. Det krävs inga förkunskaper. Kursen hålls i Nyarpsstugan i Bankeryd.

Söndagar 18.30-19.30 * 8 Tillfällen * NY START 29/3 UPPEHÅLL 12/4 SAMT 24/5 * Pris: 900 Kr

Yoga efter förlossning och graviditet– För dig som vill jobba med yogans verktyg för att på ett skonsamt sätt stärka upp kroppen efter graviditet. Vi använder oss av kroppsställningar och medveten andning för att stärka bland annat bål och bäckenbotten. Rekommenderas ett par månader efter förlossning och genomförs efterkontroll. Bebisar är givetvis välkomna att följa med. Kursen hålls i ABF:s lokaler i Jönköping.

Torsdagar start 23/4 9.15-10.15 * ANMÄL INTRESSE * pris: 900 kr *uppehåll kristihimmel

Morgonyoga- för dig som kan tänka sig gå upp tidigt och sätta lite riktning för dagen med ett skönt yogautövande. Det krävs inga förkunskaper och passet anpassas så lång som möjligt efter deltagarna. Morgonyogan kommer att hållas vissa utvalda fredagar 6.30-7.15 och datumen kommer inom kort. Vi kommer att hålla till i Nyarpsstugan i Bankeryd.

FÖRSTA TILLFÄLLET 28 FEBRURI

ANMÄLAN KRÄVS

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *