Michaelas Friskvård

Kurser 2020

Alla kurser 2020

Informationen för alla aktiviteter 2020 håller på att uppdateras. De första kurserna kommer att starta v.4

Kurser hålls mestadels i Bankeryd men även i Habo och Jönköping

_______________________________________________________________

Yogakurs- För styrka och rörlighet- En kurs för dig som vill använda yoga som ett sätt att träna kroppens muskler samt utveckla rörligheten.
Genom asanas (kroppsställningar) tillsammans med medveten andning och närvaro kan vi skapa styrka och smidighet. Vi lägger stor vikt vid att ta hänsyn till kroppens förutsättningar och kursen anpassas så långt som möjligt efter deltagarna. Du kan vara både nybörjare och van yogautövare som vill jobba lite mer fysiskt med kroppen.                                           Torsdagar 18.30-19.15 Nyarpstugan* Antal tillfällen: 8 med start v.4* Pris: 1150 kr                                                           

Mixpass- Yoga, Puls & Styrka -En kurs där vi blandar puls, styrka och yoga. Vi jobbar igenom stora delar av kroppen med gummiband och minibands, framförallt ben. Vi lär känna och försöker hitta den djupare bålmuskulaturen. Kursen är inspirerad av de människor jag möter i mitt jobb som massageterapeut samt genom egna erfarenheter. Vardagen kan ställa mycket krav både psykiskt och fysiskt. Med puls-och styrketräning kan vi tillgodose de fysiologiska behoven och skapa den där sköna trötthetskänslan, och med yogans hjälp öka förståelsen för vår kropp och dess behov samt ge en skön nedvarvning. Syftet är också att kunna ge inspiration till enkla och effektiva övningar att komplettera med i sin egen vardag.
Onsdagar 18.30-19.45 Nyarpstugan Antal tillfällen: 8 med start v.4 Pris: 1150 kr FULLBOKAD!

Andra säger

”äntligen fått tag på tekniker för den djupa muskulaturen för core och bäckenbotten. Balans mellan andning,styrka och rörlighet”

-Lisa 38 år

”Bra mix bålstabilitet,bäckenbotten,styrka, rörlighet och puls. Bra med Tydliga instruktioner och bra tempo och teknikgenomgångar.

-Pia 41


Yogakurs Lugn– För dig som vill stärka och mjuka upp kroppen med lugnare och mjukare rörelser. Vi ger mer utrymme för andning, avspänning och fler av yogans meditativa redskap. Här finns större möjlighet att anpassa för dig med smärtproblematik eller begränsad rörlighet.
Passar både nybörjare och vana.

Måndagar 18.15-19.30 på Lustfyllt i Habo Antal tillfällen: 8 med start v.8 Pris: 1150 kr

Har hittat bra hjälp att klara livets alla skeden”

– Kristina 66 år

”Jag väljer att gå på lugn yoga, där finns tiden att stressa ner utan att prestera, hämta energi,reflektera över kroppen och själen. Vara fokuserad här och nu. Denna timman varje vecka blir sammantaget en skön vila/återhämtning och inspiration att leva ett lugnare, enklare och härligare liv. Michaela kan verkligen förmedla yoga både teoretiskt och praktiskt.

-Marie 47 år

Yoga för stela män- för dig som är man och är stel i kroppen. Under den här kursen arbetar vi med rörlighet, styrka, balans och kroppsmedvetenhet. Vi väver in medveten andning och avslutar passet med avspänning. Det krävs inga förkunskaper. Kursen hålls i Nyarpsstugan i Bankeryd.

Söndagar 18.30-19.30 * 8 Tillfällen * start v.4 * Pris: 900 Kr FULLBOKAD!!

Yoga efter förlossning och graviditet– För dig som vill jobba med yogans verktyg för att på ett skonsamt sätt stärka upp kroppen efter graviditet. Vi använder oss av kroppsställningar och medveten andning för att stärka bland annat bål och bäckenbotten. Rekommenderas ett par månader efter förlossning och genomförs efterkontroll. Bebisar är givetvis välkomna att följa med. Kursen hålls i ABF:s lokaler i Jönköping.

Torsdagar 9.15-10.15 * Antal tillfällen 8 * Start v.4 * pris: 900 kr

Yogakurs- Lugn & återhämtning– För dig som behöver verktyg för att koppla av och ge kroppen en medveten vila och motivation och redskap att finna den i vardagen. Vi använder oss av mjuka rörelser och lägger mycket fokus på medveten andning. Vi ger också stort utrymme för vägledd avslappning.

Torsdagar 20.00-20.45 * Antal tillfällen 8 * Nytt startdatum v.6 * Pris 800 kr*Nyarpstugan Bankeryd

Morgonyoga- för dig som kan tänka sig gå upp tidigt och sätta lite riktning för dagen med ett skönt yogautövande. Det krävs inga förkunskaper och passet anpassas så lång som möjligt efter deltagarna. Morgonyogan kommer att hållas vissa utvalda fredagar 6.30-7.15 och datumen kommer inom kort. Vi kommer att hålla till i Nyarpsstugan i Bankeryd.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *